Tage Phillipson – Kjærlighet og identifisering

Kjærlighet og identifisering

Jon Sletvold (red.)

Tage Philipsons arbeid er en avgjørende forutsetning for at vi har en levende norsk karakteranalytisk tradisjon. Som ung lege fattet Philipson interesse for psykoanalytikeren Wilhelm Reich. I 1933 dro han til Berlin for å møte Reich. Da han kom dit fikk han vite at Reich nettopp hadde flyttet/flyktet til Danmark. Tilbake i København ble han raskt Reichs elev og nære medarbeider.

Philipson så karakteranalysen som Reichs viktigste bidrag. Han tok imidlertid også varige inntrykk fra vegetoterapiens fokus på kroppens fysiske uttrykk. Men i stedet for å arbeide fysisk med pasientens kropp parallelt med karakteranalysen, begynte Philipson å utforske hvordan han kunne inkludere den fysiske kroppen i den karakteranalytiske teknikken.
I dette arbeidet utviklet Phillipson Reichs ide om en auto­matisk indre imitasjon til en teori om vegetativ (kroppslig) identifisering.

Philipson videreutviklet også Reichs seksualteori til en kjærlighetsteori. Dette førte til brudd i forholdet mellom dem. Utformingen av karakteranalysen til en egen psykoterapeutisk metode og utviklingen av Freuds og Reichs seksual­teori til en kjærlighetsteori kan sees som Philipsons to viktigste bidrag.

ISBN: 9788230015520
Sidetall: 122
Utgivelsesår: 2017
Språk: Norsk Bokmål og Dansk
Innbinding: Heftet

Pris 250,- (+porto/frakt)
Boken sendes fra oss i løpet av 1-3 arbeidsdager.

Bestillingsskjema